Red chili

Red Chili – av klättrare för klättrare!

Klättringsskor av klättrare för klättrare, det är vad Red Chili står för – och så har det varit sedan starten 1996. De två grundarna Stefan Glowacz och Uwe Hofstädter kom upp till toppen av El Cap i Yosemite efter att ha klättrat West Face och deras fötter värkte. Där och då bestämde dom sig för att försöka ta fram en sko som både var bekväm och hade bra prestanda.

De första idéerna förvandlades till grova koncept och snart fanns det prototyper att testa. Från de första försöken i Uwes garage till dagens modeller, som skapats i den moderna skoverkstaden i Isny, har det varit en lång och händelserik resa. Feedbacken från team-klättrarna är viktig, liksom den feedback man får från alla er som använder skorna. Red Chile kommer alltid att vara ”av klättrare för klättrare”.

Klättringen utvecklas ständigt och Red Chili kan reagera snabbt på förändringar eftersom utvecklingen sker på plats och implementeras i vår egen verkstad. I vår dagliga verksamhet innebär det att vi ständigt arbetar med nya idéer och ibland bryter mot konventionen. Och någonstans däremellan testar och klättrar vi själva, eftersom vi alla är entusiastiska klättrare… och du kommer att märka det!

 

Passform!

Kombinationen av komfort och prestanda är imponerande, gilla verkligen mina nya Red Chili-skor.!

– Tom, Stockholm

Klätterskor handlar väldigt mycket om passform, gå till en butik där du verkligen kan prova igenom modeller för att hitta en sko som verkligen passar DIN fot.

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till Red Chili-hemsidan

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

RED CHILI
SPIRIT
En perfekt instegs- och allroundsko som kombinerar komfort med prestanda. Spirit är även en idealisk långturssko för dig som vill kunna leverera även efter 10 replängder.
  RED CHILI
  RED CHILI
   RED CHILI
   RED CHILI
    RED CHILI
    VOLTAGE 2
    Skon för dig som söker max prestanda.
    Specialdesignad häl för effektiva heel hooks.
     RED CHILI
     PUZZLE
     En prestandaorienterad barn- och juniorsko som rent biomekaniskt tar extra hänsyn till barns växande fötter.

      Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

      Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.