Mad Rock

madrockbanner3_1200x400
madrockbanner5_1200x400

MAD ROCK - GALET BRA KLÄTTERPRYLAR

Allt började i slutet av 70-talet när Young Chus föräldrar bestämde sig för att Young spenderade alldeles för mycket tid på sin klättring och för lite på studier. De flyttade till Hawaii där det inte fanns några klättermöjligheter…

Young fick panik och drog till Yosemite där han bodde i två år och hann klättra de flesta ”classics” i området. Sedan dess har Young jobbat med produktutveckling för andra företag (t.ex. FiveTen) fram till 2002 då han startade upp Mad Rock.

MadRock har sedan starten 2002 hunnit med att lansera en mängd revolutionerande nyheter och dessutom vunnit både ISPO Award och Climbing Magazines Editors Choice. Utmärkelser är en sak, verklig prestanda något helt annat. Därför rekommenderar vi dig att testa ett par MadRock-skor själv, eller tala med någon som klättrar i MadRock idag.

Räddningen!

Kruxet på El Corazon ställde extrema krav på friktion och MadRock levererade!

– Stefan, Göteborg

MadRock-skorna har väldigt bra passform men alla klätterskor kan fås att sitta bättre om du värmer upp dom försiktigt en liten stund (i ugnspåse i hett vatten eller i ugn max 100 grader) och sedan går runt i dom en stund.

Klätterskor har en förmåga att börja lukta illa efter ett tag. Ett tips är att låta dom ligga i frysen över natten, det tar bort en hel del bakterier och stank.

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till Mad Rocks hemsida.

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

Sulkonstruktionen, hälen, friktionen och den friktionsgummiklädda ovandelen på vissa modeller är MadRock-lösningar som kommer att hjälpa dig att realisera projekt du kämpat med länge. Att prisnivån sedan är oslagbar gör ju inte skorna mindre galna…

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

Mad Rock Shark20
Shark
EDITORS CHOICE & YOUR CHOICE

Vinnare av Climbing magazine Editors Choice 2013!

Aggressiv men bekväm prestationssko, mest lämpad för maxade gympass, höstens boulderprojekt eller brant sportklättring.

Medelstyvt kantgummi med mycket friktion ger fin känsla i tån, samtidigt som du får bra stöd för att kunna stå på den där lilla lilla listen eller sitta kvar på det slemmiga chippet på bouldergymmets systemvägg. Arch Flex ger stöd och flexibilitet i hålfoten och skons 1,8 mm R2 gummi formar sig helt perfekt efter din fot när det blir varmt.

Shark är nästan helt gummibeklädd, vilket gör att tåkroken kommer kännas som en baggis. Det gör att du kan koncentrera dig på att klättra istället för att fundera på om foten verkligen sitter kvar på väggen. För det gör den!

  Mad Rock M5
  M5
  NY OCH HET

  Årets stora nyhet från MadRock. M5 (eller ”Mugen version 5”) är den ultimata skon för dig som söker superfriktion i kombination med komfort. Lite vidare läst än en Shark, perfekt för dig som har lite bredare fötter. ”Allround High Perfomance” säger MadRock och vi håller med!

  Medelstyvt kantgummi med mycket friktion ger fin känsla i tån, samtidigt som du får bra stöd för att kunna stå på den där lilla lilla listen eller sitta kvar på det slemmiga chippet på bouldergymmets systemvägg. Arch Flex ger stöd och flexibilitet i hålfoten och de dubbla kardborrarna ger stabilitet och möjlighet att finjustera passformen.

   Mad Rock - Flash
   FLASH 2.0
   KLASSIKER I NY VERSION

   En suverän allroundsko från Mad Rock, som fick utmärkelsen ”Editors Choice” av Climbing Magazine.

   Flash kombinerar hög prestanda med oslagbar bekvämlighet, och är den perfekta skon för dig som håller på med allt: inomhus, sportklättring, tradklättring och bigwall på flera replängder. Kort sagt den perfekta klätterskon för alla äventyr!

   Flash 2.0 är en av de första skorna på marknaden med häldämpning. Dämpningen som består av en gel skyddar dina hälar bättre när du faller av eller hoppar ned från exempelvis ett boulder problem.

   Skons överdel är tillverkat i en mix av läder och Synflex, som är ett stretchigt syntetmaterial, vilket gör att skon är bekväm men håller samtidigt formen under hela sin livslängd.

    Mad Rock Hulk HMSsrew
    Hulk HMS
    GRÖN OCH SVINSTARK.

    Hulk-karbinen är varmsmidd vilket håller nere vikten utan att ge avkall på styrkan. Hulk HMS är en av de starkaste karbinerna på marknaden. Keylock gör karbinen lätthanterad, så den inte fastnar i exempelvis rep eller bultar.

    Hållfasthet:

    Stängd grind: 29 kN

    Öppen grind: 8 kN

    Över grind: 12 kN

    Storlek öppning: 25 mm.

    Längd: 112 mm.

    Vikt: 79 g.

     Mad Rock Wingman
     Wing Man
     SMIDIG OCH SÄKER.

     Mad Rock Wingman repbroms är en vidareutvecklad och förbättrad variant av den redan etablerade och välanvända repbromsmodellen ATC (aka ”hinken”).

     Tillverkad i flygplansaluminium gör den lätt och värmeavledande. Mad Rocks unika uppfällbara fjäder design gör så att bromsen inte låser sig när du matar rep vid exempelvis ledklättring, vilket är en annars känd svaghet hos liknande modeller.

     Passar rep med diameter på 8-12 mm. Räfflad för att lättare finjustering vid nedfirning.

     Vikt: 70 gram.

      Mad Rock MadPad
      MadPad
      VÅGAR DU LADDA UTAN PADDA?

      Den här galna paddan är välbyggd och mycket prisvärd. Dessutom har den en ”Velcro Connector” som gör att man kan para ihop flera Mad Pads till en grymt stor padda.

      Med hjälp av kraftiga kardborrfästen ”låser” du även fast paddan i mitten så den inte viker ihop sig om du landar hårt mitt på den. Ett bekvämt bärsystem samt metallspännen på alla utsatta platser.

      Mått:

      Ihopfälld: 90 x 60 x 26 cm.

      Utlagd: 90 x 120 x 13 cm.

       Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

       Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.