Helinox

Helinox - förbättrar din outdoorupplevelse

Ibland får vi erbjudanden om distribution som inte går att stå emot. Helinox var ett sådant erbjudande.

Sydkoreanska företaget Helinox filosofi är att erbjuda ”Lightweight Outdoor Adventure Equipment” och det är precis det man gör. Sedan starten 2008 har man konstant lanserat nya produkter som gör ditt frilufts- eller vardagsliv lite roligare och lite bekvämare.

Bolaget har samma ägare som DAC, världens ledande tillverkare av tältbågar, vilket märks på den kvalitet som Helinox erbjuder. Superstarka aluminiumbågar i kombination med egenutvecklade nylondetaljer håller ihop din Helinox-pryl.

Helinox har själva utvecklat en ny, mer miljöanpassad anodiseringsmetod som kallas ”Green Anodizing” som är bättre både för vår miljö och för arbetsmiljön på fabriken.


Från början var det ett tydligt outdoor-fokus bakom produkterna men dagens ”From Peaks to Parks”-designfilosofi gör att man kan använda sina Helinoxprylar var som helst och när som helst.

Det som började med en stol (Chair One) är i dag ett komplett sortiment av stolar, bord, sängar, stavar, paraplyer och tillbehör.

Lika bra i skogen som på balkongen!

Att använda mina Helinoxstolar på paddelturen var givet, men jag trodde aldrig att jag skulle använda dom så mycket hemma också. De tar ingen plats ihopfällda under vintern, men är perfekta som extrastolar på balkongen en sommarkväll.

– Jessica, Stockholm

Lägg alltid stolen ner när du monterar själva sitsen, det är mycket enklare än att göra det stående.

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till Helinox hemsida

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

 

 

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

Chair One
Orginalet!

Bekväm, kompakt, lätt. Chair One är den perfekta stolen att ha med alltid och överallt. Tar ihopfälld lika mycket plats som en 1,5-litersflaska och väger under kilot. Finns i en mängd färger.

VIKT: 960 gr

MAX BELASTNING: 145 kg

  Table One hardtop
  Duka upp till fest

  Table One hardtop har en slät och stabil bordsyta där du kan ställa ifrån dig glaset medan du nuter av en middag i naturen. Packas ihop till ungefär samma storlek som en enliters thermos.

  VIKT: 960 gr

  MAX BELASTNING: 50 kg

   CHAIR TWO ROCKER
   Luta dig tillbaka...

   Chair Two är en högre modell med inbyggt nackstöd. Du kan även fylla förvaringspåsen med t.e.x en dunjacka och fästa den med kardborre för att få en riktigt skön nackkudde. Men det mest fantastiska är att du kan köpa den med en gungstolsstillsats (finns även till fler modeller).

   VIKT: 1.900 gr

   MAX BELASTNING: 145 kg

    Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

    Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.