MSR

msrbanner1_1200x400
msrbanner2_1200x400
msrbanner3_1200x400
msrbanner4_1200x400

MSR - MOUNTAIN SAFETY RESEARCH

MSR har varit på alla höga berg, stora forsar och fjärran platser som finns på jordklotet. Bensinköken är världsberömda för sin tillförlitlighet och MSR:s packpåsar och handdukar förgyller vilken kajaktur som helst.

MSR:s historia börjar ned ett nyhetsbrev för klätteralpinister, läs hela den fascinerande historien här.

I MSR:s sortiment hittar du bl.a. bensin- och gaskök, vattenrenare, handdukar samt snöskor. Alla tillverkade i samma kompromisslösa kvalitet. Du kan säkert hitta billigare produkter än MSR:s men vi är ganska säkra på att du inte kan hitta bättre.

Utan XGK hade vi gått och lagt oss hungriga!

När allt vanligt bränsle tagit slut fick vi igång XGK på whiskeyn vi skulle haft som nattfösare.

– Thomas Palmbäck, Stockholm

De flesta av våra kök för flytande bränsle har en s.k. Shaker Jet som innebär att du kan göra rent munstycket genom att skaka på köket som då rensar sig själv.

Ett givet tillbehör till våra Dromedary-påsar är Spigot, en kran som gör att du steglöst kan reglera mängden vatten.

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till MSRs hemsida.

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

MSR Reactor
Reactor
VÄDERTÅLIGT GASKÖK!

Reactor från MSR är ett ultimat gaskök som kokar upp en liter vatten på tre minuter! Det har förmågan att uppehålla effekten även om temperaturen och gasnivån sjunker.

Reactor har en unik värmeväxlare och vindskydd för att klara blåsiga förhållanden samt en inbyggd regulator som jämnar ut trycket i gasbehållaren vilket ger samma höga effekt under hela behållarens livslängd.

Reactor är även extremt energisnålt genom att det utnyttjar både den varma gasen och den stora ytan som glödgas under kastrullen.

Vikt (ihoppackat): 417 g.

Dimensioner:

– Ihoppackad storlek, B x H (mm): 120 x 155

– Brännarens diameter (mm): 100

Läs mer om Reactor här.

  msr_dragonfly
  DragonFly
  MATLAGARENS VAL!

  DragonFly är kockarnas favorit. Med sin extremt exakta temperaturreglering kan man laga precis vad man vill med samma resultat som hemma vid spisen.

  Dragonfly kan använda en rad olika bränslen beroende på vilket munstycke du väljer.

  Mått: 16 x 12,7 x 9 cm (Packad 10 x 10 cm).

  Vikt: Min 395 gram (packad vikt 510 gram inkl tillbehör).

   MSR-XGK-EX-Multi-Fuel-Stove
   XGK EX
   ÄKTA MULTIFUEL

   Med ett XGK kan du vara säker på att alltid få varm mat, det kan nämligen köras på fotogen, bensin samt ”X” dvs. i stort sett vad som helst. Whisky eller rakvatten spelar ingen roll, är det bara en brännbar vätska fixar XGK resten.

   XGK EX väger efter de senaste modifieringarna bara 374 gram och kan alltid servas och underhållas under fältmässiga förhållanden (de verktyg du eventuellt kan behöva följer med) vilket gör det extra pålitligt.

   Köket levereras med pump, reflektor, två olika bränslemunstycken, verktyg, packpåse och vindskydd.

   Mått: 25,4 x 8,9 x 8.2 cm. (Packad 7,6 x 8,2 cm).

   Vikt: Min 374 gram (packad vikt 489 gram inkl tillbehör).

    MSR WhisperLite_Universal
    Whisperlite Universal
    GAS ELLER FLYTANDE -VARFÖR VÄLJA?

    WhisperLite Universal är MSR:s första hybridkök som går att använda både med gas och flytande bränsle, som bensin eller fotogen. Brinnkapaciteten är oberoende av kyla och värme och klarar av de flesta väderförhållandena. Tack vare den lätta designen är WhisperLite Universal enkelt och bekväm att bära med på resan.

    Med en gasbehållare som vänds upp och ned förbättras trycket, vilket leder till att multifuelköket brinner riktigt bra även när gasen börjar ta slut eller då kylan är framme. Den nya bendesignen bidrar till ett förenklat byte av tub samt skapar en riktigt stabil yta för kastrullen att stå på.

     msr_pocketrocket
     PocketRocket
     VÄRLDENS MEST SÅLDA GASKÖK

     Liten, snabb och lätt! Kokar en liter vatten på ca 3,5 minuter och väger endast 85 gram. Pocket Rocket Stove är även finkänslig så att du lätt kan justera värmen och hålla vattnet kokande eller ljummet.

     Perfekt där man vill minimera vikt och volym, t.ex. under snabba klätterturer eller i höghöjdsläger. Men självklart också i mer vardagliga sammanhang, på cykelturen, på resan, ja överallt när man vill ha ett bra kök inom räckhåll.

     Vikt (brännare): 85 g

     Vikt (inkl. förvaringsbox): 119 g

      MSR WindPro_II
      WindPro II
      ETT GASKÖK UTÖVER DET VANLIGA

      WindPro Stove från MSR är en effektiv gasbrännare oavsett blåst eller stiltje. Tillsammans med medföljande värmereflektor och vindskydd är den säker att använda samt naturvänlig och smidig. Det medföljande stödet till gasbehållaren hjälper till att skapa en effektiv förbränning.

      WindPro är så liten att den får plats i en
      1-litersgryta och är en av de lättaste brännarna som står på egna ben på marknaden. Brännaren funkar bra med grytor upp till ungefär 25 cm i diameter.

       MSR_Elixir2_FlyOpen_PRTN
       Elixir
       DITT FÖRSTA MSR-TÄLT

       Nu släpper MSR en helt ny serie extremt prisvärda tält. Elixir-serien finns i modeller för 2 resp 3 personer och kännetecknande är smarta lösningar, enkel uppsättning, stor boendevolym och dubbla ingångar och absider.

       Elixir 2 väger 2,2kg och Elixir 3 väger 2,53 kg.

        MSR_HubbaHubbaNX_FlyOpen_PR
        HubbaHubba
        ULTRALÄTT LIVSKVALITET

        Detta superlätta, fristående 2-personstält väger mindre än 2 kg och ger ändå ett mycket bra skydd mot oväntat tidiga snöfall och envisa hårda vindar. Extremt lätta och starka material i tältets alla delar gör tillsammans att Hubba Hubba HP klarar mer extrema 3-säsongs- förhållanden.

        Unik bågkonstruktion ger maximalt utrymme invändigt. 2 st Stay-Dry-ingångar och två rymliga absider där du kan förvara alla dina prylar gör tältlivet enkelt.

         msr_dromedary
         Dromedary
         SLITSTARK VATTENFÖRVARING

         MRS’s Dromedary Bags är gjoda av hållbar, sträv Coduranylån, för att du på bästa tänkbara sätt skall kunna bevara och transportera vätska under långa och strapatsrika turer.

         Eftersom de är laminerade med ett extra skydd klarar de stora temperaturskillnader och är mjuka och hållbara även vid kallt väderlag. En specialdesignad kapsyl gör att du kan dricka, hälla och fylla på mycket enkelt. Repsnöret på sidorna gör det också lätt att hänga eller fästa tanken på din ryggsäck.

         Finns i 2, 4, 6 och 10L.

          Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

          Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.