Chalk Cartel

Chalk Cartel - det ÄR skillnad!

De senaste åren har utvecklingen av klätterkrita gått framåt rejält. Med Chalk Cartel får du bättre grepp under längre tid.

Det fanns en tid då vi klättrare fick hålla tillgodo med kritblock framtagna för tyngdlyftare. Utvecklingen har gått framåt, via påsar med färdigsmulad krita till dagens ”Premium Chalk”-segment där Chalk Cartel befinner sg.

Med Chark Cartel får du högre friktion, svettas mindre och kritan sitterdessutom kvar längre på huden. Det här innebär självklart att du kommer att göra av med mindre krita, så trots det högre inköpspriset så påstår vi att Chalk Cartel blir en bra affär för dig.

Chalk Cartels krita har extremt hög andel magnesiumkarbonat och en mindre andel kalciumkarbonat än de flesta andra kritvarianter du kan hitta på marknaden. Kalciumkarbonat binder fukt på utsidan av sin molekylstruktur vilket gör att det kan kännas lite oljigt att klättra med krita med hög andel kalciumkarbonat. Magnesiumkarbonat däremot, binder fukten INNE i molekylstrukturen vilket innebär att kritan fäster mycket bättre på huden.

Chalk Cartels krita är även helt fri från fillers vilken gör den mer skonsam mot huden och den leveras i en återvunnen och återvinningsbar förpackning.

 

 

Det ÄR skillnad!

Har jämfört Chalk Cartel med övrig premiumkrita på marknaden och ingen annan krita sitter kvar lika bra eller ger lika bra stick.

– Henrik, Stockholm

Pga den hög andelen magnesiumkarbonat så kan du applicera MINDRE krita än du är van vid.

 

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

  GUERRILLA GRIND
  En påse fylld med prestanda!

  The Quarter är vår standardförpackning med 250 gram Guerilla Grip-krita. En mix av pulveriserad krita och klumpar.

  Självklart med 100% återvunnen och återvinningsbar förpackning.

    Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

    Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.