Oscar Krumlinde

Läs Oscars blogg

Oscar Krumlinde

Vi är glada över att ha den alltid lika positiva Oscar som vän.

 

Namn och ålder:
– Jag heter Oscar Krumlinde, född 1996, från Stockholm men under de senaste åren har jag bott och studerat i London.

Beskriv klättring:
– Huvuddelen av min klättring sker idag inomhus på grund av lättåtkomliga träningsmöjligheter, men för mig är det viktigt att även vara en all-round klättrare.

Klättring är en sport där jag utmanas på flera olika sätt eftersom det finns så många olika discipliner som t ex. tävling, sport, bouldering, trad och alpint. Det är alla dessa utmaningar som gör att jag gillar klättring så mycket, och jag skulle inte kunna nöja mig med att bara välja en av dem.

Mitt intresse för naturen gör att jag alltid söker mig till nya äventyr bland bergen. Tävlingsarenan är dock en perfekt miljö för att utvecklas som klättrare och för att se resultatet av sin träning. På denna har jag ett flertal vinster och pallplatser från Svenska, Nordiska samt Brittiska Junior Mästerskap.

Bästa klätterupplevelse:
– Det är alltid svårt att peka ut den bästa klätterupplevelsen då det finns så många. Varje gång jag får möjligheten att klättra på fina leder och pressa mina egna gränser så är jag som gladast.

Några klätterupplevelser som poppar upp i närminnet är alpinklättring i alperna, fantastisk fin bouldering samt terrifying trad i Peak Distrikt, UK.