Marmot

marmotbanner1_1200x400
marmotbanner2_1200x400
marmotbanner3_1200x400
marmotbanner4_1200x400
marmotbanner5_1200x400
marmotbanner6_1200x400

MARMOT - KLÄDER OCH UTRUSTNING I VÄRLDSKLASS

Även om företaget Marmot grundades 1974, måste vi gå tillbaka ytterligare tre år för att förstå hela deras historia. 1971 gick Eric Reynolds och Dave Huntley på University of California Santa Cruz.

Vid ett tillfälle det året befann de sig i Alaska för att studera glaciologi. Här föddes idén om The Marmots Climbing Club. För att bli medlem var man tvungen att bestiga en istäckt topp tillsammans med en annan medlem.

Från denna dag framåt började de två studenterna, Eric och Dave, tillverka prototyper av funktionella plagg från sitt studentrum i Santa Cruz. Deras första skapelser, som ännu inte bar namnet Marmot, var en väst, en parka och sovsäckar. Den varmaste sovsäcksmodellen, PIKA, testades till -40C och finns fortfarande kvar, om än i uppdaterat utförande, i Marmots produktsortiment under namnet CWM.

Under de kommande åren blev duon en trio när Tom Boyce anslöt sig till Marmot-skaran. Tillsammans flyttade de in i en gammal stenbyggnad i Colorado och öppnade en uthyrning och affär under namnet Marmot Mountain Works. För att få affärerna att gå runt lärde de tre ut längdskidåkning under vintersäsongen.

Nästan för bra för att vara sann!

Marmot Ether Driclime Jacket måste vara den mest användbara jackan som går att köpa för pengar.

– Eva, Stockholm

Låt aldrig din dunsovsäck ligga komprimerad under längre tid. Se även till att dunsovsäcken är torr när du lägger undan den efter användning. Kör den 15 minuter i torktumlaren innan du stoppar ner den i förvaringspåsen igen.

Dunsovsäckar ska tvättas så sällan som möjligt, främst pga svårigheten att få säcken helt genomtorr efteråt. Om du inte har en väldigt rymlig torktumlare hemma så rekommenderar vi att du lämnar in säcken till en professionell tvätt. Skicka med en flaska FiberTec Down Wash!

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till Marmots hemsida.

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

Samma år befann sig Tom Boyce i Peru där han mötte filmskaparen Mike Hoover. Bara några veckor senare ringde Hoover upp. Han höll på med en film och behövde 108 stycken “very puffy jackets”. Marmot antog utmaningen och den orddern blev startplåten till det Marmot vi känner idag.

Herrarna bakom Marmot fortsatte att vara drivande. 1976 började Marmot utveckla idéer om sovsäckar i Gore-Tex-material. Efter att ha sett materialets kapacitet ändrade de hela Marmot-sortimentet. Allt skulle vara i Gore-Tex, den tidens mest funktionella material för outdoorbruk. I dag säljs Marmot över hela världen men fokus är fortfarande att tillverka funktionella och prisvärda kvalitetsprodukter.

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

ETHER DRICLIME JACKET
EN JACKA - TUSEN ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Universaljacka sydd i ett vindtätt, vattenavvisande material med mycket hög andningsförmåga. Ether DriClime har ett tunt foder som transporterar fukten från kroppen extra snabbt och håller dig torr, bekväm och glad var stigen än tar dig.

Fodret i DriClime ® fungerar som en fuktspridare som transporterar fukten från kroppen och ut ur plagget för att hålla dig torr och varm. Tack vare det sköna fodret kan jackan i princip användas både som ett underställ närmast kroppen, som lager två eller som ett yttersta lager. Jackan är riktigt komprimerbar och kan packas ner i sin egen ficka.

SAWTOOTH
EN AV VÄRLDENS MESTA SÅLDA DUNSOVSÄCKAR

Marmot Sawtooth är en skön och hållbar dunsovsäck idealisk för 3-säsongsanvändning. Sawtooth ger en perfekt blandning av värme och låg vikt samt den tredimensionella huvan minimerar värmeutsläpp. Sovsäcken kommer även med invändig ficka, upphängningsöglor i fotändan för vädring, tvåvägsdragkedja och låsbara blixtlås.

Sawtoth är fylld med imprignerat dun med 650 FillPower och levereras med en pack- och förvaringssäck samt finns i höger- respektive vänsterutförande. Dammodellen heter W´s Teton.

PRECIP-SERIEN
REGNKLÄDER FÜR ALLE!

Prisvärda regnplagg i 2,5-lagers NanoPro med 100% tejpade sömmar. Vattentät och välventilerande med dragkedjor under armarna som ger extra vädringsmöjligheter.  Jackans coating ger den bättre andningsförmåga och vattentäthet. Insidan är behandlad för att reducera kondens och den klibbiga känslan som många andra täta regnjackor ger och känns istället mjuk mot huden.

Huvan är justerbar med dragsko och går att rulla ihop när den inte behövs. Fickorna är högt placerade för att ge åtkomst även när ryggsäcken sitter på och en av innerfickorna fungerar även som packpåse för jackan när den skall stuvas undan. I packpåsen får även Precip Pant plats.

PHASE-SOVSÄCKARNA
LÄTTA, VARMA, PACKBARA

Det tog flera år för Marmots designers att ta fram sovsäckarna i den nya Phase-serien. Man har bland annat använts sig av en helt ny konstruktion, nya vävar och impregnerat 875+ Fill Power gåsdun. Säcken har en enorm prestanda i förhållande till sin låga vikt, en vattenavvisande finish och innovativ utformning.

Bafflarna är svängda för att öka dunets stabilitet så att man undviker s.k. cold spots. Den specialutformade huvan med en längsgående kanal fylld med dun känns som skulpterad runt huvudet och är utrustad med både nackkrage, för att hålla kvar värmen och stänga ute kylan, samt en liten huvudkudde i dun. Fotboxen har även den en längsgående kanal med extra mycket dun för värme och komfort.

Marmot quasar_jkt
QUASAR JACKET
SNYGG OCH VARM ULTRALÄTT DUNJACKA

Ultralätt och slitstarkt yttermaterial, behandlat för att stå emot väta, och 900 fill gåsdun gör att jackan värmer otroligt bra i förhållande till sin vikt och packas ihop till att bli väldigt, väldigt liten.

Jackan kommer hålla dig både varm och snygg under hösten och vintern. Använd den som jacka vid torrt väder eller som ett riktigt varmt mellanlager. Suverän även som kudde i sovsäcken.

Detaljer:

-Ultralätt och hållbart yttermaterial

-Gåsdun, 875 Fill

-Bröstficka med dragkedja

-Handfickor med dragkedjor

-Elastiska muddar

-Packas i sin egen ficka

-Elastisk dragsko i jackslut

-Angel-Wing Movement, för bättre rörlighet

FREERIDER PANT
SLITSTYRKA, KOMFORT OCH ATTITYD

Skön och snygg skalbyxa i kraftigt tyg med 2-lagers Gore-Tex®, med tejpade sömmar och vattentäta dragkedjor för dig som vill ha en vattentät byxa med bra ventilering. Förböjda knän och en generös passform ger dig ett fritt rörelsemönster så du kan ösa på i backen.

Detaljer:

-Tillverkad i 2-lagers Gore-Tex®

-100% tejpade sömmar

-Vattenresistenta dragkedjor

-Bakficka och flera benfickor

-Reglerbar midja med knappar och gylf

-Ventilationsöppningar på låren

-Snölås nedtill, med dragkedja

-Cordura®-förstärkning i bensluten

-Förböjda knän

-Recco

Marmot urbanhauler_med
URBAN HAULER
SÅ ENKEL, SÅ BRA

Den perfekta strandbagen, en smidig repsäck, skön träningsväska eller den snyggaste shoppingbagen. Du väljer själv – Urban Hauler är klassikern som fungerar till allt. Älskas av så väl unga killar och tjejer som av farmor och farfar.

Urban Hauler är byggd efter en 200 år gammal japansk fiskeväska, designad för att vara en av de mest innovativa ryggsäckar du någonsin sett.

Packa dina prylar i det rymliga huvudfacket, ta sedan på dig ryggsäcken så stängs den automatiskt tack vare axelremmarna, för ytterligare täthet så är den även utrustad med damask och dragsko.

Vill du istället använda den som bag använder du helt enkelt axelremmarna som bärhandtag istället. Väskan har en inre organisationsficka för mindre föremål och en yttre dragkedjeförsedd ficka med nyckelhållare för saker du vill ha snabb tillgång till.

Marmot alpinist_jkt
ALPINIST JACKET
FÖR DIG SOM VILL HA DET BÄSTA SKALET

En mycket välutrustad trelagers skaljacka som garanterat håller dig torr tack vare sitt GORE-TEX ® Pro-tyg.

Alpinist Jacket är helt vindtät, vattentät och andas. Alla sömmar är tejpade. Jackan är framtagen tillsammans med bergsguider och har hela sex stycken utvändiga fickor för att man ska slippa öppna upp jackan och exponeras för dåligt väder.

Jackan har en justerbar hjälmkompatibel huva med förstärkt skärm, ventilationsdragkedjor under armarna och fickor fram samt bröstfickor med vattenavstötande dragkedjor. Justerbara ärmslut, dragsko nertill, avtagbart snölås och två innerfickor. DriClime ®-fodring på insidan av kragen transporterar bort fukt effektivt och ger bästa komfort. Tajt passform med “skandinavisk” längd på kropp och armar.

Marmot xt_glv
XT GLOVE
EN RIKTIG FAVORITHANDSKE

Suverän handske med fantastisk passform. Vind- och vattentät utsida i Marmots 2-lagers MemBrain® med hög ventileringsförmåga. Förstärkningar i handflatan med Pittard-skinn som ger ett mycket bra grepp. Fodret i DriClime® transporterar bort fukten från huden så att du är torr och varm om handen.

Fungerar lika bra på skridskotuen eller toppturen som på löppasset eller höstvandringen.

Detaljer:

-Vatten- och vindtät, ventilerande

-Stretchigt material för bästa rörlighet

-Handledsmanchetten får plats under jackärmen

-DriClime®-foder för fukttransport

-Falcon Grip – för bästa smidighet och grepp

-Mjukt material att torka näsan med

-Vaddering i handflatan

Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.