Fibertec

fibertec1_1200x400

FIBERTEC FÖRLÄNGER LIVSLÄNGDEN PÅ DINA PRYLAR

Har du också märkt hur vattnet efter ett tag slutar att ”pärla sig” på axlar och ärmar på dina skalplagg? Har du märkt att det händer samma sak med sovsäcken? Och ditt Softshell? Och din ryggsäck? Och hur är det med dina kängor och skor? Det har vi och FiberTec är lösningen på dina problem.

FiberTec har ett komplett sortiment av tvätt- och impregnerings-produkter för dina friluftsprylar. PRO-serien är de mest effektiva produkter du kan hitta och ECO-serien består av de mest miljö-anpassade som finns på marknaden.

Läs mer om några av FiberTecs produkter nedan.

Min gamla jacka blev som ny!

Min gamla skaljacka har slitits hårt och började suga åt sig vatten. Efter tvätt om impregnering med Textile Guard Pro-X pärlar vattnet av som när jackan var ny.

– Lena, Rydbo

Tvätta alltid de plagg du ska impregnera innan du applicerar impregnering, annars riskerar de gamla smutsfläckarna att missfärga plagget.

…och läs alltid instruktionen på förpackningen noga. Har du frågor, kontakta din butik eller oss på Granitbiten.

Nedan några relevanta länkar om varumärket;

– Länk till Fibertecs hemsida.

– Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

NÅGRA FAVORITPRODUKTER:

Tech/Wool/Down Wash
BÖRJA ALLTID MED EN TVÄTT!

FiberTec har tvättmedel för dina ullprylar, din dunsovsäck och dina skalplagg. Jämfört med ”vanliga” tvättmedel så är dessa produkter mer skonsamma och tar effektivt bort både fett och smuts. Fungerar även som en effektiv fläckborttagare om du använder det outspätt.

  Textile Guard Eco
  ETT GRÖNARE VAL!

  Green Guard-serien är helt flourkarbonfri och PU-baserad för att ge effektiv vattenavstötning med så lite miljöpåverkan som möjligt. Kräver aktivering i torktumlare eller torkskåp för att ge effekt. Spray On levereras i pumpflaska så att du t.ex. kan impregnera endast utsidan på en skaljacka.

   Textile Guard Eco
   GRÖNT OCH ENKELT!

   Eco-serien är helt flourkarbonfri och PU-baserad för att ge effektiv vattenavstötning med så lite miljöpåverkan som möjligt. Textile Guard Eco Wash In tvättas in i plagget i din tvättmaskin. Kräver sedan aktivering i torktumlare eller torkskåp för att ge effekt.

    Cotton Guard Eco
    BOMULL KAN OCKSÅ VARA VATTENAVSTÖTANDE!

    Cotton Guard gör dina bomullsprylar kraftigt vattenavstötande. Finns både i lättjobbad sprayflaska och i stor dunk för större ytor.

    Cotton Guard kräver att materialet innehåller minst 50% bomull och är perfekt för båtkapellet eller varför inte jeansen?

     Shoe Wax
     KLASSISK BEHANDLING AV KÄNGOR

     Att vaxa sina vandringskängor anses av många vara det bästa sättet att behandla din känga på.

     Kängan blir tåligare, vattenavvisande och snygg.

     Shoe Wax finns även i svart.

      Leather Guard Eco
      FÖR DINA KÄNGOR OCH SKOR

      Fibertec Leather Guard Eco tillhör en ny generation av miljövänliga impregneringsmedel som är baserad på silikon. Det skapar en vattenavvisande impregnering för skinnskor och kängor.

      Kommer i praktisk appliceringsvänlig flaska. Fungerar även bra tillsammans med Shoe Wax. Ska du impregnera vandringskängor bör du använda Shoe Wax istället.

       Textile Guard Pro
       SUPEREFFEKT MED PUMPFLASKA

       Pro-serien innehåller en ny typ av flourkarbon med en kortare molekylkedja (C6) vilket gör att miljöpåverkan minimeras jämfört med traditionella flourkarboner av C8-typ*.

       Alla Pro-produkter är förutom vatten-avvisande även fett- och oljeavvisande.

       Sprejas på och skall aktiveras med värme med t.ex. en torktumlare för att ge maximal effekt.

       Textile Guard Pro finns även som Wash In.

        Textile Guard Pro-X
        VÅR MEST EFFEKTIVA IMPREGNERING

        Textile Guard Pro-X är vår mest effektiva impregnering och behöver INTE aktiveras, den ger med andra ord maximalt skydd mot väta och smuts direkt efter applicering.

        Då Textile Guard Pro-X är fettavvisande kan den användas på insidan av ett skalplagg för att skydda partierna kring hals och nacke från kroppsfett, hårvax o.dyl. som annars lätt kan förstöra dina skalplagg.

        Sprayflaskan innehåller ingen drivgas.

         Shoe Guard Pro-X
         MAX EFFEKT FÖR DINA KÄNGOR OCH SKOR

         Shoe Guard Pro-X ger dina skor och kängor ett maximalt skydd mot väta och smuts, utan att påverka stabiliteten i dina läderkängor.

         Observera att du inte kan mixa Shoe Guard Pro-X med ShoeWax, du måste bestämma dig för ”antingen eller”.

         Shoe Guard Pro-X är perfekt även för skor i blandmaterial.

         Sprayflaskan innehåller ingen drivgas.

          *C6-flourkarbon är inte bioackumulativt vilket innebär att det till skillnad från C8-flourkarboner INTE tas upp och lagras i organismer. C6 innehåller inte PFT.

          Köp produkterna i Sveriges bästa friluftsbutiker.

          Hitta en bra återförsäljare nära dig nu.