Johanna Eriksson

Läs Johannas blogg

Johanna Eriksson

Granitbitens gladaste medlem är utan konkurrens Johanna!!

 

Namn och ålder:
1992 föddes jag, en liten tjej med massor av energi och inspiration till livet. Mitt namn är Johanna Eriksson och tillsammans med min 5 år äldre syster, mamma och pappa växte jag upp i skidorten Åre.

Så fort benen var tillräckligt starka och fötterna stora nog att passa i ett par pjäxor började jag att åka skidor;  alpint, turåkning, längd. Mina föräldrar tog med mig och min syster på alla möjliga spännande äventyr. Som 5-åring körde jag min första tävling inom alpinskidåkning. Jag fick en guldmedalj och en kexchoklad för att ha deltagit. Det var tillräckligt för att få mig att tycka det var kul och förtsätta tävla. Jag tävlade aktivt inom alpinskidåkning till 12 års ålder. Därefter följde jag i min systers fotspår och började träna och tävla i den kanske tuffaste och mest utmanande sporten inom skidåkning, puckelpist.

När det var dags att söka gymnasium var det självklart för mig att söka in till skidgymnasiet i Järpen/ Åre. Hösten 2008 började jag mitt första av fyra år på freestyle gymnasiet. Varje veckodag var fylld av träning ute i puckelpisten och i gymmet. Under helgerna bar det iväg på tävlingar runt om i Sverige, Skandinavien och Europa. Min sista säsong körde jag allt från Svenska Cupen till världscup och junior-VM.

När jag tog studenten bestämde jag mig för att ta en paus från tävlandet på grund av en långdragen höftskada. Jag villese något nytt och åkte till Costa Rica, Central Amerika för att plugga spanska och surfa. Spanskan gick sådär men jag hade 10 underbara veckor med surf och kom hem till Sverige lagom till vintern. Säsongen 12/13 var min första tävlingsfria vinter och jag kunde lägga mer tid på friåkning.

Surfingen fanns hela tiden i bakhuvudet och jag längtade tillbaka till vattnet. Sommaren 2013 spenderade jag i Hossegor, Frankrike då jag jobbade på ett svenskt surfcamp. När hösten kom till Sverige var jag inte riktigt klar med sommaren så i slutet av November åkte jag tillbaka till Central Amerika men denna gång till Nicaragua. Där gick jag en 4 veckor lång yoga teacher training. Därefter åkte jag tillbaka till mitt andra hem och familj i Costa Rica.

Trots att surfingen har varit nummer 1 för mig de senaste 6 månaderna kommer skidåkningen och Åre alltid finnas i mitt hjärta. Jag håller på att starta upp mitt yogaföretag hemma, Åre Bergisyogis. Ett företag som kommer förflytta sig ganska mycket till en början eftersom jag inte riktigt är redo att stanna på en och samma plats.

Som ni säkert förstått är surf, yoga och skidåkning mina stora passioner i livet. Jag reser dit vinden tar mig med ett leende på läpparna och är alltid öppen för nya utmaningar.

Lev i nuet, fånga dagen och KBK (kör bara kör!)

Namaste
Johanna