Freja Duncan

Läs Frejas blogg

Freja Duncan

 

Namn och ålder:
Jag heter Freja, född -00, bor i Nacka och jag älskar klättring. Jag tävlar för Stockholms Klätterklubb och jag tränar så mycket jag bara kan med mina klubbkompisar. Jag tävlar i boulder och lead. Jag är halv svensk, halv engelsk och när jag inte klättrar går jag på Engelska skolan i Nacka.

Varför klättrar jag:
Jag började klättra när jag var 10 år efter en skidolycka i Italien som satte stopp för fotbollskarriären. I början gick det inte så bra på tävlingar men det var kul ändå. Med hård träning och en målmedvetenhet har jag klättrat allt högre upp på prispallen. Mitt närmaste mål är att prestera på topp i tävlingar i Europa. Även om jag tillbringa mycket tid i hallen och gymmet så lockas jag allt mer av klättring ute. Jag har klättrat ute i Arco och även på lite olika håll i Sverige. Trad, El Cap och galna slabbturer i hard core England får vänta några år kanske.

Vad är roligast:
Det roligaste med klättring är kombinationen av att pressa sig själv både fysiskt och mentalt. Att lära sig läsa leder och att vara effektiv när jag klättrar är saker som jag skall träna upp. Min roligaste klätterupplevelse var nog tävlingen i Imst förra året, en fantastiskt överhängande inomhusvägg och en stor vägg ute bland bergen. Att vara där tillsammans med alla klätterkompisar, ja, vad kan bli bättre än det.

Climb On !